Diş taşı diğer bir ismiyle tartar, sert bakteri ve mineral birikintisine denilmektedir. Diş taşı, gündelik diş bakımına gerektiği kadar dikkat edilmediğinde ortaya çıkan sağlık problemidir. Dişlerinin gerektiği kadar özen gösterilip, dikkat edilmediği ve temizlenmediği durumlarda dişlerde oluşan bakteri plakları ve bu plaklarda diş taşı olarak isimlendirilmektedir. Çok sağlıksız bir görünüme sebep olan diş taşları, dişlerin hem ön yüzeyinde hem de arka yüzeyinde sarı lekeler olarak görülebilmektedirler.
Zirkonyum kaplamalar genellikle uzun ömürlüdür ve doğru bakım ile birlikte yıllarca dayanabilir. Zirkonyum, dayanıklılığı ve estetik görünümü nedeniyle birçok diş hekimi tarafından tercih edilen bir malzemedir. Kaplamanın ömrü, doğru uygulama, günlük bakım ve diş sağlığına gösterilen özenle etkilenebilir.
Hiç diş olmayan alt ve üst çenelerde, aşırı kemik erimesi sonucunda hastanın tam protezini kullanamadığı durumlarda, protez yerleştirilen implantların üzerine oturtularak tutuculuğun artması sağlanır. Büyük azı dişlerin kaybında arka bölge dişsiz sonlanıyorsa, hastalara takılıp çıkarılabilen bir bölümlü protez yerine birkaç implant üzerine sabit bir köprü yapılabilir. Uzun dişsiz boşluklarda, yapılan köprülerin gövdelerinin uzun olması sorun oluşturmaktadır. Dişsiz bölgeye uygulanacak bir ya da birkaç implant ile uzun köprülerin desteği ve dayanıklılığı artırılabilir.
Diş beyazlatma, estetik bir girişim olarak popülerliğini koruyor, ancak birçok insan bu işlemin dişlere zarar verebileceği endişesi taşıyor. Endişenizi anlıyoruz. Diş beyazlatma işlemleri genellikle güvenlidir ve dişleri aşındırmaz. Beyazlatma işlemlerinde kullanılan malzemeler, diş minesini aşındırmadan lekeleri gidermeye odaklanır. Özellikle profesyonel diş beyazlatma yöntemleri, diş hekiminiz tarafından yapıldığında, güvenli ve etkili sonuçlar sağlar. Diş beyazlatma ürünleri genellikle düşük asiditeye ve diş dostu maddelere sahiptir. Ancak, diş beyazlatma işleminden sonra hassasiyet hissi yaşanabilir. Bu geçici bir durumdur ve genellikle birkaç gün içinde azalır. Hassasiyeti en aza indirmek için diş hekiminiz tarafından önerilen diş hassasiyeti azaltıcı ürünleri kullanabilirsiniz.
Süt dişleri 6-8 yaşlarında değişmeye ve yerlerini kalıcı dişlere bırakmaya başlar.Diş değişimi 12 yaşına kadar devam eder. Süt dişleri alttan gelen kalıcı dişin, kökünü eritmesi neticesinde sallanmaya başlar ve çoğunlukla kendiliğinden düşer. Bazen süt dişi sallanmaz, düşmez ve alttan gelen diş farklı bir yerden ağızda belirir. Bu durumda süt dişinin çekilmesi gerekir.